Als de zon verdwenen is … (uitvoering Projectkoor)

12 maart 2024 door

A.s. Zondag is wederom een Viering met de uitvoering van het Fenix Projectkoor o.l.v. Marieke Duin. Het thema nummer is van de vorig jaar overleden Bill Withers: Ain’t no sunshine when she’s gone. We verkennen de gevolgen van de verdwenen zon. Ook gaan naar hem/haar opzoek, naar de zon dus.
Want het wordt immers zo donker als ZIJ, de zonneschijn weg is.
Dit roept de vraag op: wie of wat is die ZIJ eigenlijk???

Daar gaan we in een volgend lied naar op zoek: een Engels hymn uit de Anglicaanse traditie. Het blijkt dat die “ZIJ” “zit als een vogel, broedend op het water ….”: She sits like a bird brooding on the waters.

In deze vogel mag je de Duif zien, de symbolische vogel voor de Geest uit de Christelijke traditie.
Je mag er ook de Mythische vogel “ FENIX “ in zien, die evenzeer rondwaart over de aarde,
om her en der bijstand te verlenen.
Of de Levenskracht die jou zelf op de been houdt, je bed laat uitkomen en/of inspireert om tot iets goeds te komen.  Wie zal het zeggen.

Daarna komt een lied waarin de gevolgen van de verdwenen “Oervogel” eerst nog wat verder wordt uitgediept, te weten een nummer over de laatste zeven dagen van de schepping, een oud lied van Robert Long en Unit Gloria: The last seven days.

Dat klinkt niet zo mooi, maar als we de bodem hebben bereikt, grijpen we terug op die “broedende vogel” van het het begin. En vervolgens gaan we weer omhoog, op zoek naar een nieuwe wereld, aan de hand van: A whole new world  uit de Musical Aladdin.

En we eindigen hoopvol met Nick en Simon: Kijk omhoog.

Dirigent/pianist is Marieke Duin; zij en het 36 koppige koor wordt verder muzikaal ondersteund door André Vlaar (drums) en Axel Glas (basgitaar). Kortom, zondag gaan we OP ZOEK NAAR DE VERBORGEN ZON. Mis het niet.

 TWEEMAAL UITVOERING:   17 maart 10.00 uur Fenixkerk N. Niedorp
…                                                    24 maart 10.00 uur Dorpskerk te Schoorl, Duinweg 5

Nieuwsbrief

Binnenkort willen we als Fenixkerk beginnen met een twee-wekelijkse  digitale Nieuwsbrief.
Daarin komen korte aankondigingen van bijzondere activiteiten als hierboven, nieuwsfeitjes die kerk en dorp betreffen, een korte inspiratie tekst of een markante uitspraak van iemand uit het dorp of wijde wereld.

Je kunt je voor de NB aanmelden via: Aanmelden voor Niedorp op zondag

De beheerder f.t. van de Nieuwsbrief is Michiel Katsburg.