Buitendag: op bezoek bij vroegere predikant Hester Smit (wk 25)

17 juni 2013 door

Op 30 juni gaan we Noord Holland in voor het jaarlijkse gemeente uitje. Om 10.00 uur gaan we ter kerke in de Prot. gemeente van Wognum. Het is de kerk waar Hester Smit tegenwoordig werkzaam is als predikant, zij was van 1997 tot 2002 predikant in Nieuwe Niedorp. Velen zullen haar nog kennen van b.v. de Bijbelse kookcursus voor leerlingen van de basisschool; en ook als degene die toen de motor was achter de buitendagen. In die jaren gingen we rond Pinsteren zelfs een weekend lang camperen, waarbij jonge ouders en opgroeiende kinderen van de partij waren. Nu zijn we allemaal wat in leeftijd gegroeid en houden we het bij één dag, uit en weer thuis.

Ieder die belangstelling heeft en/of goede herinneringen aan die goede oude tijd, is welkom, om mee te gaan. We vertrekken rond 09.00 uur. Na de dienst drinken we koffie aldaar, in de kerk, waarna we een delicieuze lunch zullen gebruiken in een fijn etablissement, café restaurant Stam. Volgt een verrassende tocht met de auto door het mooie West-Friesland, op weg naar de Bijenstal in Opperdoes. Daar krijgen we een rondleiding en brengen we een bezoek aan het museum. Hier is van alles bijeengebracht over de “bijtjes en de bloemetjes” en over hoe bijen leven en werken.
Om uiterlijk 17.00 zijn we weer terug op het dorp. Van de deelnemers wordt een bijdrage van €15,00 gevraagd. Dan is alles, vervoer, lunch en toegang voor de hele dag inbegrepen.
Graag even opgeven bij Durk Spijksma (413137) of Marja Hiemstra (411761).

Hartelijke groet, ds. Fokko F. Omta