Eerste Pinksterdag – een zondagochtend met Nieuwe Buren in Niedorp

5 juni 2019 door

Op zondagmorgen 09 juni vindt de viering plaats in samenwerking met de Stichting Nieuwe Buren. Het Pinksterfeest gaat vanouds over “geest”, over ‘inspiratie’ die grenzen overstijgt. Wie door die geest gedreven raakt, wil zich niet laten inperken of tegenhouden door grenzen van taal, van ras, kleur, religie, geaardheid, man of vrouw, oud of jong. De bijeenkomst in de Fenixkerk staat dan ook net als vorig jaar in het teken van Nieuwe Buren.

Wat gaan we doen?

Met beeld en geluid wordt het verhaal verteld van “Sprinkhaan” die een grote passie krijgt voor de vroege ochtend. Hij wordt daarom welkom geheten door de “vroege ochtend club”. Maar na een tijd begint Sprinkhaan ook wel iets te voelen voor de late avond. Wat denk je dat zijn clubgenoten (die van de vroege ochtend zijn) daarvan vinden? Zie daar hoe elke oorlog heel klein begint. En het verhaal gaat verder over hoe strijd ook weer kan worden be-eindigd en grenzen geslecht. 

Verder is er Syrische zang en muziek van Peshmerga (Doedoek, fluit), Moestafa (Boezak, tamboer). En er wordt gezongen door zangeres Rojin uit Arnhem. Ook is er een soort ‘kliederkerk’, een workshop voor kinderen en ouderen.  Met Shero en Moustafa kijken we terug op de actie voor de Koerden van Afrin van vorig jaar. Ook horen we van de situatie nu. Er is koffie, thee, en iets lekkers van het Suikerfeest. En tot besluit een warme hap van Afghaanse rijst en kip, bereid door Mina uit Afganistan. 

Kortom, oude en nieuwe buren welkom op Pinksterzondag om 10.00 uur. Fijne Pinksterdagen.