Het dak eraf

19 juni 2019 door

De Fenixkerk staat in de steigers, want het dak moet er af. De oude leistenen zijn poreus geworden, zodat af en toe druppeltjes hemelwater tot in de kerk weten door te dringen. Nu gaat er natuurlijk niets boven hemel-water, maar voor het houten plavond en de elektrische bedrading is te veel vocht niet zo geschikt. En nu het dak er toch af moet, wordt de zaak ook maar gelijk geïsoleerd. Dat is even een rib uit je lijf, maar daar wordt een mens niet minder van. Wie het scheppingsverhaal uit de bijbel kent, weet dat het Adam ooit zijn lieve Eva opleverde. Dak isolatie is niet alleen beter voor het milieu, maar op termijn wellicht ook voor de kerkbegroting. Hoe dan ook, we zullen er de komende winter weer warmpjes bij zitten. 

Gratis leistenen  – zaterdag 29 juni 10.00 – 13.00 uur

De oude dakleien (leistenen) van de kerk zijn misschien wat poreus geworden, maar zijn nog heel goed bruikbaar voor vele creatieve toepassingen, zoals: het opmaken van een bloemstukje, serveren van een voorafje, kaasplankje, opschrijfbord in de keuken, tekenplank voor kinderen, noem maar op. Welnu, we willen graag mensen van het dorp één of meerdere dak-leien cadeau doen. Daartoe organiseren we op zaterdag 29 juni een kleine dakleien-markt naast de groenteboer op het plein voor de kerk. U kunt dan gratis (!) oude, maar nog mooie en gave leistenen van de Fenixkerk meenemen. We vragen er geen geld voor, wel een spirituele gift.

Uw goede wens of zegen op een nieuwe lei

Een spirituele gift hoef je niet uit je portemonnee te halen, maar uit de persoon die je bent. Het gaat om een wens, een intentie, een goede bedoeling. Het is namelijk een oud gebruik als een kerk van nieuwe leistenen wordt voorzien, dat mensen op de onderkant van een daklei hun naam kunnen zetten. Ook kunnen ze daarbij een goede wens toevoegen. Kortom, u kunt de bezoekers en gebruikers van de Fenixkerk de grote gunst en weldaad bezorgen, zodat we straks, met uw goede naam en gedachte als dak boven ons hoofd, met des te meer vertrouwen de toekomst in kunnen gaan. Wees daarom welkom op zaterdag 29 juni tussen 10 en 13 uur om één of meerdere oude leistenen te ontvangen en, als u dat wilt, ons uw zegenwens te laten. 

Zaterdag 29 juni: Gratis leistenen afhalen
tijd: 10.00 – 13.00
plaats: Kerkplein (Dorpsstr. 179 N.Niedorp)
tegenprestatie: Uw naam / goede wens op een nieuwe daklei.