Komende Zondag 8 oktober: gemeente zondag

3 oktober 2023 door

Een bijzondere dag, waarin we afscheid nemen van twee oudgedienden: Bert Westhoff die al een tijdje geleden naar elders is verhuisd. En Jacob Greeuw die het, na bijna 40 jaar gemeentezang begeleiding, rustiger aan wilde doen.
In hun plaats prijzen we ons gelukkig drie verse krachten te kunnen installeren. Jet Witsmeer-van der als diaken; daarnaast gaan Jacqueline en Michiel Katsburg-van der Kley als duo een plek als ouderling vervullen.

Popgelegenheidskoor Akkoortje
Nu wil het geval dat alle drie deel uitmaken van Akkoortje, onder muzikale leiding van Eugène en Michiel. Dit gelegenheid/vrienden popkoor Akkoortje zal enkele verrassende liedjes zingen, waaronder (zoals ik vorige week al aangaf):
“Wat ben ik blij dat ik je niet vergeten ben” van Joost Nuissl.
Het is (hoe zal ik het zeggen?) een lied over een ‘bezonken liefde”, twee die elkaar ooit goed kenden, van elkaar verwijderd raakten en elkaar jaren later weer tegenkomen.
De eerste twee versjes gaan als volgt:

Mijn lieve god, hoe is ‘t mogelijk dat ik je hier ontmoet?
Ik dacht dat ik je nimmer weer zou zien
Ik dacht, ik weet niet wat ik dacht, maar ik denk nu wat is ‘t goed
Meesterlijk en aardig bovendien

En ik ben blij dat ik je niet vergeten ben
Dat ik nog zoveel kleine dingen van je ken
Omdat ik steeds ben blijven dromen dat ‘t toch zover zou komen
Ben ik blij dat ik je niet vergeten ben

Zondag zal ik vertellen over een moeder en dochter die onenigheid kregen over de vraag: waar dit “bezonken liefdesliedje” nu over gaat.
Ze kwamen er niet uit en legden het voor aan de zanger/auteur zelve. Als je wilt weten wat zijn antwoord was, kun je dat zondag in de viering vernemen.

Naderhand koffie + eenvoudig lunch
Na de viering gaan we koffie, thee etc drinken plus iets lekkers;  en om 12 uur is er een gevarieerde lunch, bijeengebracht door leden van de Fenixgemeenschap, waarbij je welkom bent.
Als je iets eet- of drinkbaars mee wilt nemen – Hoeft niet!, Mag wél – geef dat dan even door aan Anneke Nieuwenhuizen (0226-411907) of mail naar: anneke.nieuwspijk@gmail.com
Wordt een mooie en zeker bemoedigende ochtend op 8 oktober. Het begint om 10.00 uur.
En om goed 13.00 uur wordt ieder sowieso weer “geklinkerd”.  Welkom.