Muzikale Projectviering: Hoezo stress? Zoek je zelf!
9 maart 2020Deze zondag wordt het muzikale project uitgevoerd met Chantal Smak en Esther Kaper. We hebben zes liedjes uitgezocht rond het thema “Zoek en word …, wees en blijf je zelf”.
Wat betreft het thema bestaat de primaire doelgroep uit zeg maar de middengroep, vaak ouders met opgroeiende kinderen. Zij werken meestal beide en hebben het doorgaans heel erg druk. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken zoals: kinderen, werk, huis, vrienden, vrije tijd, en wat al niet aan verplichtingen die je je vaak zelf oplegt. Dat plaatst je voor allerlei keuzes en dilemma’s. B.v. Ga ik werken? Full time, echt voor m’n carriere? Of besteed ik vooral tijd aan mijn kinderen? Ga ik voor de best betaalde baan? Of ga ik iets doen wat echt mijn passie is, ook al levert het iets minder inkomen op? Uiteindelijk gaat het om de vraag: wat vind ik nu echt belangrijk? Op zoek dus naar de essentie, het wezen van de zaak, je ware ZELF.
Chantal en Esther worden ondersteund door een uitgelezen ‘koortje’ dat de “back-vocals” verzorgt, de beat wordt verzorgd door André Vlaar en teksten ter verdieping door ondergetekende.
Plaats: Fenixkerk Nieuwe Niedorp Dorpsstraat 179
Uitvoering-viering: 15 maart 2020 in Nieuwe Niedorp om 10.00 uur;
22 maart 2020 in Slootdorp om 09.30 uur.
M.m.v. Chantal Smak (zang) en Esther Kaper (piano); André Vlaar (drums)
AMNESTY brief aan Jozef – Groep 7 basisschool De Snip N. Niedorp
Het verhaal van Jozef de meesterdromer is bekend. Schandalig voorgetrokken door z’n vader, roept hij groene en gele ergernis op bij zijn broers door dromen te vertellen waarin hij zelf als op afstand het slimste broertje van de klas naar voren komt. De dromen lopen er steevast op uit, dat zijn broers zich diep neerbuigen voor het grote licht dat Jozef is. Het kookpunt komt tijdens een fatale ruzie, waarna de broers zich van Jozef ontdoen, door hem als slaaf naar Egypte te verkopen. Daar blijkt dat Jozef toch ook nog wel meer kan dan alleen dromen vertellen, hij weet dromen ook waar te maken. Als slaaf lukt het hem om zich in korte tijd op te werken tot Hoofd-Huishouding van Potifar, een hoge minister aan het hof van de Farao. Iedereen is weg van hem, ook Potifera, de vrouw van de minister. Als Jozef haar avances afwijst, keert zij de rollen om en beschuldigt hem valselijk van ongewenste “me too” intimiteiten. Het is het woord van een slaaf tegenover dat van de ministersvrouw. Jozef trekt uiteraard aan het kortste eind en belandt onschuldig in de gevangenis. De leerlingen van Groep 7 kregen als opdracht om Jozef een brief te schrijven. Hier volgen twee brieven, waarin verschillende gevoelens en ervaringen heel mooi zijn beschreven en waarin ook gepoogd wordt iets van de eerdere fouten te leren.
Dag Jozef,
ik heb gehoord dat je in de gevangenis zit. Maar waarom?! Je zit er onterecht.
Je voelt je vast heel stom en je weet niet wat je nu moet doen. Je hebt je best
gedaan, maar als je hier uit komt, hoop ik wel dat je ‘sorry’ zegt tegen je
broers en dat je niet opnieuw begint op te scheppen. Ik hoop dat Potifera zelf
in de gevangenis moet en jij eruit. Ik hoop dat je broers en jij elkaar kunnen
vergeven. Veel succes, ik hoop ook dat je hier iets van leert. (Teun).
Dag Jozef,
ik heb gehoord dat je in de gevangenis zit zonder reden. Dan vind ik niet
kunnen. Ik ga het tegen Potifar zeggen wat zijn vrouw met jou wou doen. Maar
dat je broers je in de put gooiden (en als slaaf hebben verkocht) was wel een beetje
je eigen schuld. Je elf broers vonden dat je aan het opscheppen was. Als je een
droom hebt, bedenk dan eerst of je het zelf leuk zou vinden. Ik hoop dat het me
lukt om je vrij te krijgen (Rosalie).