Openlucht dienst in Oude Niedorp (deze zondag 10/9)

8 september 2023 door

Van de ongeveer 20 keer dat we sinds 2012 diensten in de Ruïnekerk organiseren, hebben we slechts één maal vanwege het weer moeten uitwijken naar de Mafkikker. Alle andere keren was het zonnig en kon de jas thuisblijven. Een prima score. Soms maakt iemand daar een grapje over met de vraag of ik misschien een lijntje naar Boven heb. Nu, dat heb ik zeker, maar daarin ben ik niet uniek. In feite heeft ieder mens, u ook beste lezer, een lijntje naar boven … of naar binnen: naar uw diepste, diepe zelf of naar het hoogste punt van uw verlangen. Natuurlijk willen dat soort lijntjes wel eens wat in de verdrukking raken. B.v. als je het een tijdlang te druk hebt; of je bent met te veel dingen tegelijk bezig; of je maakt je hele erge zorgen om iets. Dan raakt het spirituele binnen- of naar boven-lijntje bekneld. En kunnen je gevoelens en signalen niet meer goed door-stromen. Je raakt verstrikt in jezelf, gespannen of gevangen in niet te stoppen gedachten-stromen. Dan is het goed om es even een stapje terug te doen, b.v. komende zondag, lekker in het zonnetje in de Ruinekerk. Om het lijntje weer te openen.
Ik hoop en vertrouw wederom op goed weer.  Maar in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.

Schilder workshop voor de kinderen
Voor de kinderen is er weer de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan
en een mooi schilderijtje te maken.

Het thema draait rond “VUUR”
Het thema is VUUR als symbool voor wat ik iemands ‘persoonlijke spiritualiteit’ wil noemen. Daarmee bedoel ik dat ieder mens een binnenste binnen heeft, met een bepaalde kleur, een persoonseigen passie, drive of bijzondere gevoeligheid. Daar zitten wél twee kanten aan.
Het ene is dit: ieder mens heeft een innerlijk ‘vuurtje’ dat de uitstraling van hem of haar als persoon bepaalt. Dat vuurtje van jou kan heel rustig zijn, terwijl dat van een ander snel opvlamt. De één is nu eenmaal kalm en flegmatisch van aard, de ander vurig en licht ontvlambaar. Dat laatste moet natuurlijk wel binnen bepaalde grenzen blijven, anders krijg je een grensoverschrijdend “Dennis Wiersma-tje”. Maar liefst wél wat vúúr in de oude kat!!!!!
Behalve de heftigheid of intensiteit van jouw spirituele inborst, hebben niet alle vuurtjes hetzelfde doel. Je hebt vuur om te verwarmen, en vuur om bij te lichten. Het vuur van Jihadist is op iets anders gericht, dan het vuur van een woestijnheilige. Het vuur van de Kapitalist is een ander vuur dan dat van de welzijnswerker of hulpverlener in de zorg. De incasso-medewerker beoogt iets heel anders dan de Budget-coach. In de zaken bankier brandt een ander verlangen dan in de Arts of Zuster zonder Grenzen.
Van hieruit komt het thema zondag naar voren: GEVANGEN TUSSEN 2 VUREN.  Dit is ook de titel van een lied dat we gaan horen van the Three Degrees: Caught between two fires

OPENLUCHTVIERING
wanneer.                     Zondag 10 september om 10 uur       

waar:                            Ruïnekerk Oude Niedorp
mmv                             Annelies Komen (piano)  en Joke van Geebergen (zang) 
voor Kinderen:         Schilder Workshop
voorgangers              Victoria van den Bergh, Carien Beukers en Fokko F. Omta

thema:                         Tussen Twee Vuren