Taalcafe Nieuwe Buren vanaf 28 oktober

16 oktober 2016 door

Het gaat er toch echt van komen. Deze en de komende week komen vrijwilligers bijeen in De Roode Eenhoorn voor kennismaking en instructie. En op vrijdagmiddag 28 oktober zal het café voor taal, sociaal contact en Nieuwe Buren van start gaan. Om even een indruk te geven hoe snel dingen kunnen gaan. Op 6 januari jl. hadden de voorzitter van de toen net opgeheven Dorpsraad N.Niedorp en ikzelf een gesprek met Monique Korpershoek van Vluchtelingewerk Schagen/Hollands Kroon. Daar kwam het idee voor een op te richten taalcafé voor statushouders voor het eerst ter sprake. Toen ook al direct met de Roode Eenhoorn als locatie. Daarna gebeurde er eerst een hele tijd niets. Nou ja, niets?! We gingen ons richten op groepsmatige, kleinschalige huisvesting. Tot vlak voor de zomer. Toen bleek dat de energie beter ingezet kon worden voor concrete inburgerings-activiteiten mét Nieuwe Buren. Jan Boeijink, die naast de Werkgroep al heel wat activiteit ontplooit voor Vluchtelingenwerk, ging die kar trekken, met als resultaat nu eerst de twee bijeenkomsten voor de vrijwilligers. En daarna de opening van het café.
Training vrijwilligers:                 op woensdag 19 oktober 20.00 uur
…                                                     (mmv Mariëlle Harte van het Taalhuis in Alkmaar)
Eerste opening Taalcafe:            vrijdagmiddag 28 oktober – 13.00 – 15.00 uur
Locatie:                                           De Roode Eenhoorn

Misschien denk je: nou, dat er vanaf het eerste idee in januari wel tien maanden overheen moesten gaan: zo “snel” vind ik dat niet.
Ik denk dan aan een woord van ooit mijn vader die zei: “Alle goeds komt langzaam”. En ik voeg daaraan toe: “Inderdaad, en het kómt!!!”.
Hartelijke Groet, ds. Fokko F. Omta.