Uitvoering/viering Projectkoor: liedjes van dromen – songs of dreaming

10 maart 2014 door

Voor de vijfde maal sinds 2009 zingt het Projectkoor van Nieuwe Niedorp klassieken uit de popcultuur. Deze keer zijn liedjes gekozen rond het thema “Dromen”. Het gaat steeds om nummers met een diepere of spirituele laag, waarin intens-menselijke verlangens of teleurstellingen worden vertolkt. Ontreddering klinkt op uit het lied I dreamed a dream van de ongelukkige moeder Fantine uit Les Miserables. Een eeuwig verlangen is te horen in John Lennon’s Imagine, dat de officiële song is van Amnesty International. De aanstekelijke meezinger California Dreaming bezingt niet alleen het simpele verlangen naar warme zonneschijn, maar kondigde in 1963 ook een nieuwe tegencultuur aan van vrijheid en “doe niet zo moeilijk”. Diepzinnig en veelzijdig is het lied Loosing my Religion (R.E.M.) over onbedwingbare en tegelijk onbeantwoorde liefde; en wat dat met je doet.

Het Projectkoor staat onder muzikale leiding van Marja Dignum als dirigent. De begeleidingsband bestaat uit Bert Huibers (piano), Jan Janson (bas) en André Vlaar (drums). De liedjes worden gezongen in de setting van een Viering, met korte verbindende teksten van Fokko Omta, predikant van de Fenixkerk te Nieuwe Niedorp. Zo krijgen de liedjes klank en soms nieuwe betekenis tegen de achtergrond van de eerste makers en hun tijd. De stemmen van het Projectkoor komen grotendeels uit de gemeente Hollands Kroon, de regio’s Niedorp en Wieringermeer; en uit Schagen.

De eerste uitvoering/viering is zondag 16 maart, 10.00 uur in de Fenixkerk te Nieuwe Niedorp, Dorpsstraat 179.
De reprise is op 23 maart in de Prot. Kerk aan de Langeweg in Slootdorp. Dan is de aanvangstijd 09.30 uur. Info: www.fenixkerk.nl
Hartelijke Groet,   ds. Fokko F. Omta