Wondersnelle genezing

25 juni 2024 door

Afgelopen zondag prachtige dag in Broek. Eerst de kerk, die nogal uitliep vanwege extra blessure tijd, waarover zo meer; daarna de lunch, een historische uitleg over het voormalige 15.000 eilandenrijk, een rondvaart door de paar honderd die er nog over zijn. En tot slot een traditionele veiling met afslag en “mijn”-en, met natuurlijk een gezellige nazit.

Maar die dienst aan het begin van de dag duurde langer dan gepland. Om in voetbal termen te blijven: vanwege een blessure; of was het een ‘Schwalbe’? Was ik net met de preek begonnen, ontstond er onrust op de voorste rij, iemand werd onwel, bevangen door het mooie weer of het veelbelovende begin van mijn preek? Wie zal het zeggen.

Om een lang verhaal kort te maken: aanwezige BHV-ers snelden toe en direct gewaarschuwde Ambulance Verplegers waren ook al spoedig ter plaatse. Zij kwamen een half uur later tot de conclusie dat de persoon in kwestie weliswaar een tijdelijke “black out” had gehad, maar verder zo gezond bleek als een vis. Zij was weer geheel bij de positieven gekomen. Maar besloot toch maar om het verdere gelag van de Buitendag aan zich voorbij te laten gaan.

Ondertussen was het tamelijk talrijke kerkvolk naar buiten gegaan om daar in de zon alvast te genieten van de later geplande koffie en thee.
Toen de weer geheel opgeknapte patient naar huis werd gebracht klonk er een gepast applausje uit de menigte. Waarna de dienst met ruim een half uur vertraging werd voortgezet.

Al met al een veelbewogen dag, die – omdat we gelukkig met de schrik vrij kwamen –
uitgroeide tot een evenement dat we niet snel zullen vergeten.

Hartelijke Groet,  ds. Fokko F. Omta